top of page

Lidt om mig

birthe 2018 .jpg
Jeg har kreative gener, og i mit arbejdsliv har jeg været heldig at have chefer, som gav mig lov til at udvikle den side. Min første chef sendte mig sågar på "Tegne og kunstindustriskolen for kvinder" i København og gav mig lov til, som ganske ung, at lave annoncer mm for firmaet. En periode var jeg ansat på Nationalmuseet for Carlsbergfonden. Dér tegnede jeg udgravninger og fund. Jeg har suget til mig på Tekniske Skoler, malerkurser og kurser i grafik. Jeg kom tidligt igang med computergrafik, fotoshopping og redigeringsprogram-mer. I mange år var jeg marketingcoordinator, og I den egenskab lavede jeg blandt rigtig meget andet udstillinger i Paris og Amsterdam. -  
 
Som yngre tegnede og malede jeg, men tiden slog ikke til. Da jeg blev pensionist, kom jeg tilfældigt igang med at male på glas, men nu er lærredet igen taget frem. Jeg har forsøgt mig med lidt af hvert, men det kan I jo selv se, hvis I har lyst til det.
800 birthe v stafeli 2 IMG_3296_edited.j
Mine billeder opstår af lagrede fragmenter fra god iagttagelsesevne, fantasi og tegneglæde som barn, blandet med et langt livs kreativt arbejde og mange kreative udfoldelser som voksen. 

Som barn boede jeg i et nybyggeri ved Bellahøj. Bydelen var spækket med marker, parker og gadekær. Bellahøjparken, Utterslev Mose og Bispebjerg Kirkegård var også spændende steder at besøge. Jeg gik mange ture - kunne være væk i timevis - og fantasien blomstrede. Jeg fandt ting, smagte på og undersøgte alt. Klatrede i træer, plukkede blomster og betragtede dyrene. Især de små - dem der kravlede, hoppede eller snoede sig. De var til at indfange, og jeg kunne se nærmere på dem. Rævegrave var spændende. Var det muligt at kravle ind og komme ud et andet sted? Man kunne også forestille sig, at man var det eneste menneske i verden. At alt det der skete rundt omkring en, kun skete fordi man var der.
 
Alle disse oplevelser, og følelser kommer nu frem i mine billeder i en blanding af fantasi/virkelighed, fortid/nutid, inde/ude, nat/dag, tid/sted, himmel/hav, fantasiuniverser og smuthuller - Kort sagt et surrealistisk billedunivers.

For nylig stod der et par udtjente sko i en bås på en parkeringsplads. Deres historie er ukendt og sikkert ganske triviel, men ved at stå der - på
Van Gogh´sk vis - er de kommet ind på mit lager af oplevelser. Måske får de en dag en plads i et af mine billeder sammen med alle de andre.

Sådan er livet. Vi overraskes og undres.
bottom of page